MERIDA Cyclocross Magyar Kupa

VII. futam

2018 december 29.
 

Rendező:

Superior MTB Team

Kapcsolat: 

Sós Sándor

Tel.: +3630/297-9248

A verseny időpontja: 2018. december 29. (szombat)
 

A verseny helyszíne: Budaörsi Repülőtér
Budapest XI. Repülőtéri út-Kőérberki út

Nevezés: Az előnevezés a banki átutalással együtt válik érvényessé (2018.12.21.-ig beérkezett utalások tekinthetők érvényesnek). A helyszíni nevezés az adott kategóriák rajtja előtt egy órával zárul.

Legközelebbi kórház: Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, 1115 Budapest, Tétényi út 12-16.
Telefon: 464-8600

Számlainformáció:
Számlatulajdonos: Újbuda Mountain Bike és Szabadidő Sportegyesület
Számlaszám: 10101542-74050400-01004003

Előnevezési díj:  (nevezési határidő: 2018.12.21.)

 • U5-U7-U9   ingyenes

 • U11-U15     3.500 Ft

 • U17-            5.000 Ft

Helyszini nevezés:

 • U11-U15     4.900  Ft

 • U17-            7.000 Ft   

 

Korcsoportok

Minden, az MKSZ versenynaptárába tartozó versenyen, egységesen, az összes alábbi korosztály számára rendezni kell futamot a következő feltételekkel: Minden korosztály minimum 3 fő nevezése esetén indítható! Amennyiben ennél kevesebb a nevező az adott korosztályban, akkor a versenyzőt magasabb korosztályhoz kell sorolni!

(Példa: női U19 egy nevező, női U23-ban is egy nevező, akkor mind a két versenyzőt az női Elit kategóriában kell indítani)

Untitled-1.jpg

Beszólítás és rajtok

a. Technikai értekezlet

Amennyiben azt a verseny körülményei (például: extrém időjárás, előre nem látható okok miatt a verseny napján végzett pályamódosítás, stb) igénylik, a csapatvezetők számára, a versenybírók jelenlétében az első futam előtt a szervezők által technikai értekezletet javasolt tartani a biztonságos versenylebonyolítás érdekében.

 

b. Beszólítás

 1. Minden rajtban az adott rajt összes versenyzője beszólításra kerül az aktuális rajt szerint gyűjtött Magyar Ranglista pontok alapján. A helyszíni nevezők a beszólítás végére kerülnek minden esetben!

 2. A UCI pontokkal rendelkező versenyzők az idei 2017-2018-as szezonban szerzett pontjaikkal a mezőny elejére kerülnek.

 3. A hobbi kategóriában nincs beszólítás.

 4. Azok a versenyzők, akik lekésik a beszólítást, kizárólag a kategóriájuk legvégére állhatnak majd be.

c. Rajtok

A rajtok sorrendje az MKSZ versenynaptárba tartozó cyclo-cross versenyeken (2018-2019)

U5 - U7 - U9 tehetségkutató rajtidőpontja: 10:00 óra

Untitled-2.jpg
Untitled-3.jpg

d. Megjegyzések

 1. Pályabejárás: 9 órától 10:30-ig. Utána minden rajt első célba érkezője mögött nyílik a következő lehetőség, a következő rajt előtt 10 percig! Ha az utolsó, még pályán, versenyben lévő versenyzőt megelőzi a pályajáró versenyző, akkor az a versenyző kizárásra kerül és elveszíti az adott versenyen az indulás jogát.

 2. Pályajárás során IS kötelező a bukósisak viselése.

 3. Hivatalos díjátadó ceremónia: 15:30


 

Verseny időtartam

 1. A körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz annak a versenyzőnek az első két körének az átlaga határozza meg a körök számát, aki elsőként teljesíti az első két teljes kört.

 2. A harmadik körtől kezdve a hátralévő körök számát a célkapunál jól látható módon fel kell tüntetni.

 3. A teljesítendő körök számát, amennyiben az indokolt, a verseny bírái az adott futam feléig megváltoztathatják, amelyről a célkapunál lévő körszámláló és a szpíker tájékoztatást ad!

 4. A versenyzőket az utolsó kör megkezdéséről hangjelzéssel (kolomp, csengő) is értesíteni kell.

Kategóriaváltás és eszközszabály

 1. Kategóriaváltás:

Csak az U23-as és idősebb kategóriák esetén lehet elit-be nevezni. Az adott szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött összes pont törlődik.

 

   2. Kerékpármegkötés:

A második (U19, WU19, WU23, Elit nő, M2) és az ötödik rajtban (U23, Elit, M1) kizárólag az UCI szabályainak* (például: max. 50cm széles kos kormány, 28”-os kerékméret, max. 33mm széles külső) megfelelő cyclocross kerékpárral lehet csak és kizárólag a versenyen elindulni. A többi rajtra (első, harmadik és negyedik) kerépármegkötés továbbra sincs.

(*Clarification guide of the UCI Technical Regulation)

 

   3. Depó, technikai zóna használata

Az adott futamon résztvevő versenyzők bárminemű segítséget (szerelés, kerékpárcsere, frissítés, stb) csak és kizárólag a depó területén vehetnek igénybe. A depó nem rendeltetésszerű használata a versenyből való azonnali kizárást von maga után.

A depóban, csak az adott futamon versenyző - depó belépő kártyával rendelkező - segítője/szerelője tartózkodhat. A depó belépő kártya (versenyzőként maximum 2 db) az nevezésnél igényelhető költségmentesen. A depó belépő kártyát jól látható módon kell a segítőnek/szerelőnek viselni és a depóban tartózkodó versenybíró, pályabíró kérésére azonosításra fel kell mutatni.

Rajtszám

 1. A rajtszámokat (minimum kerékpár és mez rajtszám) a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámokat a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is jól látható módon kell rögzíteni. A kerékpáron a rajtszám helye a nyereg alatt és a nyeregcsőhöz rögzítve található oly módon, hogy annak mindenképpen látszania kell!

 2. Rajtszám nélkül a pályára lépni tilos. A rajtszámot a pályabejáráskor is kötelező viselni. A pályát, a rajtszám nélkül tartozkodó versenyzőnek a versenybírók felszólítására haladéktalanul el kell hagynia.

Pontszámítás

 1. Az MKSZ versenynaptárba tartozó versenyeken az UCI cyclocross világkupák pontozása* alapján kerülnek értékelésre az alábbiak szerint

       (*UCI Cycling Regulations 5.3.013)

 

   2. Minden verseny után kétféle ranglista pontokat kapnak a versenyzők, egyet az abszolút eredmény alapján, egyet pedig a korosztályos helyezés alapján. Az abszolút eredmények után járó pontoknak kizárólag a beszólítás sorrendjében van szerepe.

   3. A pontokat a saját korcsoportjában gyűjti mindenki, a rajt szerinti kategóriának megfelelő helyezéssel (Példa: Tehát ha megfelelő számú U23 versenyző jelenléte miatt a versenyen nem kerül külön értékelésre az U23 kategória, és az U23-es versenyző az Elit kategória 4. helyén ér célba, akkor megkapja a negyedik helyezésért járó pontokat, ám azokat az U23 kategóriában gyűjti, és az év végi értékelésbe ezen pontok szerint lesz értékelve a saját kategóriájában.)

 

Összesítés

 1. A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.

 2. A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2018. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja

 3. Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.

 4. Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).

 5. A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.

 6. Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény, és magyar bajnokot sem hirdetünk.

Egyéb szabályok

 1. Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is végig) kötelező!

 2. A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a depóban/technikai zónában visszafordulni tilos. A szabály be nem tartása azonnali versenyből kizárást eredményez!

 3. A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.

 4. Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!

 5. Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.

Nyilatkozat:

 

A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A verenykiírásaban nem részletezett szabályok esetén az UCI szabályai* az irányadók. A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

* UCI Regulations