A SUPERIOR kerékpárokat a legújabb és leghatékonyabb szerelési folyamatokat és technológiákat használva építjük, ennek eredményeként pedig a termékeink valódi előnyöket nyújtanak nektek, bringásoknak. Ez egy kézenfekvő küldetésnek tűnhet, de hidd el nekünk, nem egyszerű. Mi a SUPERIOR-nál valahányszor új fejlesztésbe kezdünk, megkérdezzük magunktól: ez egy ügyes megoldás? Ez az innováció vagy technológia valódi előnyökkel jár majd a bringások számára? Megéri-e megvalósítani a kitűzött célt, figyelembe véve a befektetést? Hogyan fogja ez befolyásolni a termék árát?

Lényegében… megéri?

 

Ha a válasz minden kérdésre IGEN, csak akkor formálunk az ötletből elképzelést és végül terméket. Ezt nevezzük mi intelligens bringázásnak.

 

A SUPERIOR hazája a gyönyőrű Beszkidek hegység Morvaország északi részén – nem Közép-Európa legmagasabb hegysége, de kétségtelenül egyedi atmoszférával rendelkezik. Itt visszük ki a prototípusokat első útjukra. Itt kapunk inspirációt a következő projektekhez. Itt pihenjük ki magunkat munka után, és itt töltődünk fel. Itt élünk. Ez a környezet határoz meg minket, mint embereket, amióta csak megszülettünk.  

A hegyeket több száz kilométernyi ösvény ékesíti, magányos völgyeken, sötét fenyőerdőkön át, hegyi patakok, csendes lankák vagy öreg tanyák és települések mellett. A Beszkidekben bringázni páratlan élmény, egészen más, mint az Alpokban vagy a Pireneusokban. A Beszkidekben elénk táruló kép jobban hasonlít Észak-Amerikára. Lysá hora a maga 1324 méteres csúcsával a Beszkidek legmagasabb hegye. Ha egyszer eljutsz ide, azonnal elvarázsol a bájával. Nehéz elhinni, de a Beszkidek vad vidéke csak 25 kilométerre fekszik a négyszázezres lakossal rendelkező Ostrava városától.

 

 

Az intelligens kerékpározás filozófiája négy alapelvre épül:

 

1. Veletek, bringásokkal készül

 

A bringákat a kerékpárosokkal szorosan együtműködve tervezzük és építjük. Mindig készek vagyunk meghallgatni a felhasználók tapasztalatait és véleményeit.

 

 

2. Fejlesztés és gyártás a cégen belül

 

A kerékpátgyártás minden lényeges folyamata a cégen belül zajlik, így a lehető legnagyobb ellenőrzésünk van felettük: tervezés, fejlesztés, festés, kerékfűzés, összeszerelés.

 

 

3. Teljesítményorientált dizájn

 

Erőátvitel energiaveszteség nélkül, érzékeny és pontos irányítás, megbízhatóság, kényelem, gondos gyártás és dizájn - ezek azok a jellemzők, amelyeket döntő fontosságúnak tartunk minden kategóriánál.

 

 

4. Versenyzők által tesztelve

 

A csúcsmodelleinkből először egy prototípust gyártunk, amelyet a

SUPERIOR Brentjens MTB Racing Team profi versenyzői tesztelnek a világ legnagyobb erőpróbát jelentő pályáin - esőben, sárban, hóban. Ez idő alatt mi folyamatosan ellenőrizzük a bringákat, hogy lássuk, hogyan teljesítenek. Ha a tesztelés sikeres, jöhet a laboratóriumi stresszteszt.