Fejlesztés és gyártás

 

Minden bringánk lelkét a tiszta és funkcionális dizájn jelenti. A legmagasabb funkcionális és esztétikai standardoknak is megfelelő kerékpár kifejlesztése hosszú folyamat. Sok ezer órányi kutatást, tervezést, tesztelést és bringázást jelent.

Mindez az alábbi négy egymást követő lépésből áll:

 

 

1 - Az ötlet megfogalmazása

 

A mérnökeinktől, versenyzőinktől és más, nem profi bringásoktól származó visszajelzések nagyon fontosak a számunkra. Minden megjegyzést összegyűjtünk egy hatalmas adatbázisban – ez jelenti azt az alapot, amely köré az új koncepciókat érintjük. Geometria, alapanyag választás, formatervezés, alkatrész válogatás, kinematika, és még sok más szempontot kell figyelembe venni, hogy később ezekből egy tökéletes egész legyen.  

 

 

2 - Tervezés és fejlesztés

 

A tervező mérnökeink és dizájnereink munkája lényegében ebben a szakaszban kezdődik. A munkájuk eredménye egy olyan bringa, amelynek meg kell felelnie a könnyű súly, tartósság, kényelem, könnyű irányíthatóság és természetesen a vonzó külső követelményeinek. Először kiválasztjuk a dizájnt egy sor rajz közül, amelyből 3D modelleket készítünk. A 3D modellezés szakasza döntő fontosságú az optimális szilárdsági paraméterek meghatározásához. Ebben a szakaszban kell gondoskodunk arról, hogy a váz alapvető tulajdonságai rendben legyenek. Ez után 1:1 arányú prototípusokat nyomtatunk műanyagból 3D nyomtatót használva. A grafikusaink is ezt használják, hogy megnézzék, a matricák és feliratok hogyan fogják kiegészíteni a váz dizájnját.

 

 

3 - Tesztelés, tesztelés, tesztelés

 

Ha a számítógépes szimulációkat sikeresen végrehajtottuk, legyártjuk az első mintákat. Akkor, és csak akkor, ha az első minták megfelelnek a szigorú laboratóriumi teszteknek (amelyek még szigorúbbak, mint az előírt normák), adjuk oda a prototípusokat a versenyzőinknek tesztelésre. A profi versenyek során az igénybevétel olyan nagy, hogy a legkisebb konstrukciós hibára vagy gyengeségre is fény derül, ez pedig segít nekünk a funkcionális részletek optimalizálásában még mielőtt a bringa sorozatgyártásba kerülne. Nemcsak a legjobb karbon modelljeinket teszteljük így – ezt a szigorú eljárást követjük minden modellnél a kínálatunkban.

 

 

4 - Sorozatgyártás

 

Kifinomult gyártási folyamat és minőség ellenőrzés – kiváló minőségű kerékpárok gyártásához ezekre szükség van. Minden kulcs folyamatot egy tető alá hoztunk koprivnicei, csehországi központunkban, így mindent 100%-ban az irányításunk és ellenőrzésünk alatt tarthatunk. A vázak festése, kerékfűzés, összeszerelés, e-bike gyártás – mindez a legmagasabb színvonalnak megfelelően. Ez olyasmi, amelyet a versenytársaink közül csak kevesen tudnak.